Sjeupke.reismee.nl

Weekend!

Hoi!

De orientatieweek is ten einde, komend weekend staan er plannen en morgenvroeg worden ik en de andere opgehaald om maandag elders weer een frisse start te maken..

Gisteren was leuk! Paps was jarig dus alsnog een dikke proficiat! Om tot het Syto kantoor te komen hebben we 1,5 uur kunnen wachten op de chauffeur.. Akwabaa in Ghana he.. ' s Ochtends hebben we taalles gehad in Twi.. In de middag hebben we een drum en danssessie gehad. Dit was in de hut in de tuin van het Sytokantoor, warm en vermoeiend maar wel leuk.. Mijn vingertjes doen nog pijn, dus dat belooft voor de cultuurweek volgende week: dan hebben we elke dag een uurtje les hierin!
Tegen de avond hebben we allemaal wat gerelaxed, de vermoeidheid begint toe te slaan..

Vandaag hebben we de ochtend wat vrij gehad, en tegen de middag kookles gehad van Chef Bondzhi. (De lieve meneer die mijn feestje heeft georganiseerd en op de foto's ook te zien is..) We hebben RedRed gemaakt. Dit is een zoet prutje in de kleur roos, gemaakt van bonen en rode saus.. Daarbij kregen we gefrituurde banaan. Het smaakte best goed! Ik vind het altijd jammer dat de ingredienten nooit in nederland te vinden zijn, anders kon ik het eens voor jullie koken!
Na deze lunch, zijn we met de bus een sightseeing tour gaan maken. We zijn begonnen op de markt. Ik beloof bij deze plechtig: dat ik nooit meer zal zeggen dat Nederlanders zich opdringen.. maf om te zien hoe je iets waar je naar kijkt al in je handen gedrukt wordt. (Men praat veel, loopt mee en blijven netjes van je af.. Maar je gevoel zegt dat het geld je zo uit je handen gerukt worden..) Nooit alleen doorheen lopen en blijven afwimpelen. Begrijpelijk is het zeker want deze verkopers zijn afhankelijk van wat jij komt halen. De moeite is het zeker om een keer mee te maken. Hierna zijn we in het rijkste gedeelte van de stad geweest, dit is vergelijkbaar met thuis. Het is rustig op de straat en staan sjieke witte huizen met hekken en muren omheen. Daarna hebben we een ritjegemaakt in het tussengedeelte, dit is ook waa Pink Hostel ligt. Daarna zijn we doorgereden naar het oude gedeelte van Accra en dan door James Town. James Town is een van de slobbenwijken van Ghana.. Ik geef toe: geschrokken ben ik niet, maar indrukwekkend was het zeker! Ik heb wat foto's kunnen/mogen maken (hier moet je om vragen want het wordt natuurlijk niet geapprecieert wanneer je met je luxe camera de armoe even komt vastleggen). Toch denk ik dat niemand die ik deze foto's toon, een reeel beeld zal hebben, je moet er geweest zijn. Kleine steegjes, krotten als ' huisjes', ratten in de goot, kleren die in een kom gewassen worden, kinderen die je vrolijk knuffelen, etc. Nogmaals: indrukwekkend. in de bus heb ik vrienden gemaakt met Mavice, zij was dit keer met onze gids mee om ervoor te zorgen dat als we naar buiten gingen iemand voorop kon lopen en iemand achter de groep kon sluiten. Veiligheid gewaarborgd.

Vanavond is iedereen moe, aan het inpakken voor hun reis naar de gastgezinnen morgen en ik ben zo sociaal om ze vannacht om half 6 uit te zwaaien. ik zal deze samenstelling stiekem missen.. Bij deze sluit ik af, dan heb ik nog wat slaap gevat voor ik weer opmoet vannacht..

Liefs, Sanne.

P.S. Vanaf morgen zitten we in het TMD House hier in Accra. Dat is het huisje van onze gastmoeder die de cultuurweek organiseert. Ik heb geen idee of er een mogelijkheid tot internet is daar ofzo. Het kan dus zijn dat ik over een tijdje pas weer iets van me kan laten horen. Ik zal toch proberen nog even een internetcafe te vinden.
Komend weekend ga ik eerst een voormalig slavenfort bezoeken in Cape Coast en daarna naar Kakum National Park. In dit park zijn hangbruggen tussen de bomen en kun je vanaf deze hoogte met wat geluk de dieren bekijken.

Simone

Hey meis! Wat vond ik het leuk om je gisteravond even te spreken! :D Ik ben weer helemaal bijgelezen! Ik had deze site toegevoegd aan favorieten en mijn mailadres ingevuld zodat elke keer als er wat gepost wordt, ik daar een melding van krijg. Maar ik heb helemaal geen melding gehad van je laatste blogs, die lees ik nu dus pas! Heb ik wel meteen lekker veel tegelijk te lezen ;-) Wat een leuke foto's ook! Super dat je zo'n leuke verjaardag hebt gehad, hilarisch van dat poeder... Is weer es wat anders ;-) Hahaha! Ook dat je zo'n leuke mensen om je heen hebt, top. Alvast heel veel plezier komende week met alle sight seeing!! En je krijgt nog mail! :) Veel liefs, Simone