Sjeupke.reismee.nl

Trekking, pff

Update tijd!

Afgelopen week heb ik de trekking gehad, samen met Mahi (de coordinator) en Chantal. Met ons drietjes zijn we begonnen in Mudumalai national park. Hier hebben we gedaan wat ik het liefste doe van al: In de jeep op safari. We hebben veel wild gezien, herten (echte bambi's), buffels, wilde apen, wilde zwijnen en tot 3 keer toe wilde olifanten. De laatste keer zaten we in de jeep op weg naar het hotel toen we een hoop gestuif en geblaas hoorden. Dombo de olifant was er niet van gediend dat we in zijn terratorium reden en probeerde ons aan te vallen! Echt sjiek!
Ook heb ik hier een olifantenrit gedaan door het bos en heb ik het olifantenkamp bezocht. Eerst Punkie gezien (Dit was een wilde babyolifant die een enorme kuif had, vandaag dat we hem Punkie noemden..), toen een kijkje genomen in de artsenpost van deze beesten en ten slotte deze prachtbeesten van dichtbij gezien tijdens hun voedertijd. Indrukwekkend, zo'n slurf!

De dagen daarna hebben we in Sulthan Batheri doorgebracht, een klein plekje in de staat Kerala. Hier hebben we door de stad gewandeld, een tempel bezocht, de meest lelijke kerk gezien die er bestaat (het had kermisverlichting van binnen, net een hoerentent!) en de dagen erna wat actiever gespendeerd. Een dag zijn we naar een 8000 jaar oude grot geweest die die door een aardbeving was onstaan, het waren rotsen die in elkaar hangen. We hebben een waterval bezocht en ten slotte een uitkijkpunt waar nog niemand van afwist. Dit laatste was cool! Een stuk hiken en op handen en voeten tot het eindpunt, een prachtig uitzicht op een grote hoogte en een waterval in de verte!
Ik moet toegeven dat ik na deze dag wat twijfelig werd voor de volgende dag. Het klimmen vandaag is me zeer zwaar gevallen, het was goed aan me te merken dat mijn conditie compleet weg is nadat ik in Ghana ziek ben geweest.. De volgende dag zouden we een berg gaan beklimmen op dezelfde manier. Toch met frisse moed gestart en uiteindelijk bleken het 8 bergtoppen te zijn.Pas als je bop de eerste top stond kon je de twede zien enzovoorts. Het was pittig, maar prachtig. De omgeving zag eruit als de bergen in de film The Sound of Music. Ik had echter nooit gedacht dat ik zo'n tutje zou zijn zeg: Deze berg moest echt geimproviseerd op handen en voeten beklommen worden en zou je vallen, had je echt dikke en dikke pech. Mahi heeft menig maal mijn handje moeten vasthouden als een helling te steil werd!
Uiteindelijk heb ik de vierde top bereikt, ik wilde graag verder maar op mijn tempo zou dat nog een uurtje klimmen zijn en dan zouden we al moeten dalen om ervoor te zorgen dat we voor het donker beneden zouden zijn. Tijdsgebrek dus, jammer maar ik ond het prima!

De laatste dag was ik niet zo lekker, ik liep rond als een pinguin van de spierpijn en mijn lijf had meer rust nodig dan ik het die nacht had gegeven. De laatste dag was het programma echter niet zo actief meer: We hebben een meer bezocht en op een pendelootje gezeten, rondgewandeld en een dam in Kerala bezocht. Ten slotte hebben we bij Manoosj (onze jeepchauffeur) in het restaurant van zijn schoonouders een kopje Tjai thee gedronken.

Een leuke week! Met een rustig weekend aangezien de rest van het huis op trip is. Ik heb dus het rijk alleen met Mahi en Dayal, de twee coordinatoren. Ik mag die twee wel, een en al lol!

Tot gauw!
Liefs, Sanne.

PS. Foto's volgen..

Mia en Henk

Hoi Sanne

Wat een geweldige avonturen beleef jij, iets wat je nooit zult vergeten.
Geniet , maar neem ook op tijd je rust.

dikke knuffel van ons.